Mali Odkrywcy

Balon

Jadłospis

14.10.2019 - 18.10.2019 r.

---------------------------------------- woda mineralna bez ograniczeń

 
PONIEDZIAŁEK, 14.10.2019 r.
Śniadanie:→ Płatki czekoladowe na mleku → Pieczywo mieszane, masło, miód z pasieki→ Kawa Inka
Obiad:  –> Zupa krupnik (żeberko wieprzowe - seler, soja, gorczyca, laktoza, kasza jęczmienna – gluten, ziemniaki, koperek, marchewka, pietruszka, seler, przyprawy-gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
→ Kotlet schabowy (schab wieprzowy - seler, soja, gorczyca, laktoza, jajo, mąka- gluten, bułka tarta- gluten, sezam), ziemniaki, mizeria (ogórek zielony, śmietana – laktoza, jogurt naturalny – laktoza, cukier, sól ,pieprz, ocet)
Podwieczorek: → kisiel z tartym jabłkiem → biszkopty


WTOREK, 15.10.2019 r.
Śniadanie:→ Pieczywo razowe, masło, kiełbasa żywiecka, pomidor → Herbata malinowa
Obiad: → Barszcz czerwony (żeberko wieprzowe - seler, soja, gorczyca, laktoza, ziemniaki , marchewka, buraki, seler, pietruszka, śmietana - laktoza, przyprawy - gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
→ Pierogi z serem i rodzynkami (mąka - gluten, olej, woda, jajo, ser biały- laktoza, rodzynki- sezam, dwutlenek siarki)
Podwieczorek:→ gruszka → krakersy


ŚRODA, 16.10.2019 r.
Śniadanie: → Ryż na mleku z cynamonem → Bułeczka z ziarnami, masło, powidła śliwkowe → Kakao
Obiad:→ Zupa koperkowa z ziemniakami (żeberko wieprzowe - seler, soja, gorczyca, laktoza, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki, koperek, śmietana - laktoza, przyprawy - gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
→ Spaghetti z sosem bolognese (makaron pszenny – gluten, jajo, pulpa pomidorowa, pomidory, czosnek, mięso mielone wieprzowe - seler, soja, gorczyca, laktoza, bazylia, cukier, przyprawy - gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Podwieczorek:→ ciasto drożdżowe z masłem→ soczek pomarańczowy


CZWARTEK,17.10.2019 r.
Śniadanie: → Tosty z serem (chleb tostowy, ser żółty + ketchup)→ Napar herbaty z miodem
Obiad:→ Zupa jarzynowa (żeberko wieprzowe - seler, soja, gorczyca, laktoza), ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, brokuł, groszek, fasolka szparagowa, śmietana - laktoza, przyprawy-gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
→ Kluski na parze z sosem jogurtowo- owocowym (mąka - gluten, drożdże, cukier, mleko - laktoza,) jogurt naturalny- laktoza, owoce
Podwieczorek:→ naleśniki z dżemem wiśniowym→ lemoniada


PIĄTEK, 18.10.2019 r.
Śniadanie:→ Bułka żytnia, masło, pasta z tuńczyka i jajek → Napar herbaty z cytryną
Obiad:→ Żurek z jajkiem (żeberko wieprzowe - seler, soja, gorczyca, laktoza,, żurek- laktoza, gluten, soja, seler, jajo, marchewka, pietruszka, seler, przyprawy - gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
→ Ryba w cieście naleśnikowym, (ryba, mąka - gluten, jajo, sól, pieprz, olej), ziemniaki, marchewka z jabłkiem (marchew, jabłko)
Podwieczorek: → banan → ciastko owsiane

 

Smacznego ;-)

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:


1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe )
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy z drzew orzechowych
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki

 

Aktuhalności

10/09/19

odbędzie się

14 października 2019 r. o godz 10:30

Po uroczystości zapraszamy na poczęstunek ;-)

08/25/19

odbędzie się

2 września (poniedziałek) 2019 r. o godzinie 10:00.